Membina dan Mengekalkan Hubungan yang Sangat Berkesan

Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

Program “Membina dan Mengekalkan Hubungan yang Sangat Berkesan” bertujuan untuk memperkasa peserta dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk membina serta mengekalkan hubungan yang kuat dan bermakna dalam pelbagai aspek kehidupan. Melalui eksplorasi enam domain kehidupan, pengurusan perbezaan, dan penyesuaian kepada perubahan, program ini menyediakan panduan komprehensif untuk mencapai keharmonian dalam hubungan peribadi dan profesional.

Objektif:

  1. Membantu peserta mengenal pasti dan memahami enam domain penting dalam kehidupan untuk memperbaiki kualiti hubungan mereka.
  2. Mengajark strategi yang berkesan untuk menangani perbezaan pendapat dan perubahan dalam hubungan, serta cara untuk mencapai keharmonian melalui persefahaman dan kompromi.
  3. Meningkatkan kemampuan berkomunikasi secara efektif, yang merupakan kunci kepada hubungan yang berjaya dan harmoni.

Manfaat:

  1. Peserta akan dapat mencapai keseimbangan yang lebih baik, yang membawa kepada hubungan yang lebih kuat dan harmoni.
  2. Peserta akan dilengkapi dengan kemahiran untuk mengurus dan menyesuaikan diri dengan perubahan dalam hubungan jangka panjang, menjadikan mereka lebih fleksibel dan tangkas dalam menghadapi cabaran.
  3. Program ini akan memberikan teknik untuk memperbaiki komunikasi dan penyelesaian konflik, yang akan meningkatkan kualiti hubungan peribadi dan profesional.